Joustra Tegels en Badkamers
Joustra Tegels en Badkamers
Gieterij 90
2211 ZD Noordwijkerhout
0252-344744 - info@joustrabadkamers.nl
Aangesloten bij
close
Energie besparen in de badkamer - Energie besparen in de badkamer Energie besparen in de badkamer - Energie besparen in de badkamer
Slim verwarmen, recyclen en verlichten 

Energie besparen in de badkamer

Verwarmen en verlichten kost energie, veel energie! Een liter warm water vraagt om 70 keer meer energie dan koud water. Wat als je deze warmte kunt hergebruiken? Bespaar daarnaast nog meer op energie met een elektrische radiator of vloerverwarming en draag je steentje bij aan het milieu met ledverlichting. Met deze energiezuinige upgrades behaal je financieel voordeel en belast je het milieu aanzienlijk minder. Doe jij ook mee?

Groen symbool dat duurzaamheid benadrukt Duurzaam verwarmen, verlichten en ventileren

Als je in de badkamer bent dan denk je aan jezelf. Bij het ochtendritueel wil je snel opstarten en het ontspan moment 's avonds draait om me-time. Deze momenten geven energie. Wat als je hier een duurzame bron van vitale energie aan kunt toevoegen? Besparen met warm water, licht en ventilatie werkt aanstekelijk om bewuster te genieten van je badkamer. Voor elk energielabel zijn er besparende oplossingen voor de badkamer. Makkelijk te installeren badkamer producten leveren veel energiesparing op, wat goed is voor je energie, het milieu en je portemonnee.

Twee sfeerbeelden van een badkamer met de Instamat Jay elektrische radiator in geborsteld brons en geborsteld messing
Energie besparen in de badkamer - De knop om & Advies energie besparen

Groen symbool dat duurzaamheid benadrukt Advies energie besparen in de badkamer

Ga je de badkamer compleet renoveren of ben je op zoek naar energiezuinige upgrades voor je huidige badkamer? We luisteren graag naar jouw wensen en kijken aandachtig naar de staat van je badkamer en woning. Dit brengen we met een gericht advies samen, zodat je binnen no-time kunt starten met het besparen op energie in de badkamer. Mogen we je binnenkort verwelkomen in onze showroom?

MAAK EEN AFSPRAAK

Zet lampen en verwarming uit als je de badkamer verlaat

Warmte-terug-winning in de badkamer

Met warmte-terug-winning (wtw) krijgt gebruikt water een nieuw doel in de badkamer. Deze techniek zie je in verschillende producten terug. Bijvoorbeeld in het douche-afvoersysteem van Easy Drain. Dit voert het warme afvoerwater langs de aanvoerleidingen van het douchewater. Zo bespaar je op stookkosten. Een vergelijkbaar systeem zie je ook bij mechanische wtw badkamerventilatoren. Die verwarmen de aangevoerde koude lucht met de afgevoerde warme lucht. 

Energie besparen in de badkamer - Warmte-terug-winning met doucheafvoer & Elektrisch verwarmen
Energie besparen in de badkamer - Warmte-terug-winning met doucheafvoer & Elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen

Een badkamer die altijd lekker warm aanvoelt willen we allemaal, toch? Kies daarom voor een elektrische radiator of elektrische vloerverwarming. Een duurzame keuze dus, helemaal als je zonnepanelen hebt. Bovendien zijn er tal van elektrische designradiatoren beschikbaar. Wat dacht je van de tijdloos vormgegeven modellen van Vasco? Of de strakker gelijnde designradiatoren van Instamat?

Wist je vloeren van tegels, cement én hout geschikt zijn voor vloerverwarming?

 

Groen symbool dat duurzaamheid benadrukt Automatische verlichting

Vergeet je het licht wel eens uit de doen in de badkamer? Een bewegingssensor bespaart je dan ook geld. Als er niemand in de badkamer is, schakelt de verlichting uit. De automatische verlichting van het merk Gira is hiervan een voorbeeld. Deze Smart Home expert besteedt ook aandacht aan het design van haar schakelaars en sensoren. Zo ben je energiezuinig bezig en ziet het er ook nog eens visueel aantrekkelijk uit.

Energie besparen in de badkamer - Automatische verlichting & Ledverlichting
Energie besparen in de badkamer - Automatische verlichting & Ledverlichting

Groen symbool dat duurzaamheid benadrukt Ledverlichting

Ook ledverlichting bepaart je energie in de badkamer. De ledlamp is niet alleen energiezuinig, hij gaat ook langer mee en maakt de badkamer sfeervoller. De meeste spiegels en badkamermeubels zijn tegenwoordig voorzien van ledlicht. Bijvoorbeeld de spiegelkasten van Keuco. Ook voor het plafond kun je kiezen voor spotjes met led. Let hierbij op de beschermingswaarde tegen vocht. De IP-normering geeft dit aan. Voor de badkamer is een IP-normering van IP44 (spatwaterdicht) en IP65 (volledig waterdicht) geschikt.

Landschap met water, heide en bomen

Meer duurzame keuzes voor de badkamer

Energie besparen in de badkamer - Banner - Bezoek onze showroom

Bezoek onze showroom in Noordwijkerhout

Ben je op zoek naar inspiratie? Kom naar onze showroom om onze badkameropstellingen te bekijken. Ontvang een geheel vrijblijvend persoonlijk advies van onze badkamerspecialist. 

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
Met liefde gemaakt
Afspraak maken